Troscotul - planta medicinala

Troscotul creste pe marginea drumurilor, pe carari si pe locuri necultivate. Popular i se mai spune hericica, sporis, tarsoaca, troscotel sau troscova.
Drogul poarta denumirea stiintifica de - Herba Polygoni avicularis. Contine acid silicic, un glucozid de natura flavonica (avicularina), tanin, guma etc.
Se foloseste ca astringent in combaterea diareei, ca tonifiant si impreuna cu coada-calului ca remineralizant la anemici si convalescenti, avand si proprietatea. de a mari pofta de mancare. Este un adjuvant in bolile de plamani. Se recomanda de asemenea in reumatism si guta.
Ceaiul se prepara prin infuzie (o lingurita-doua de planta la o ceasca cu apa). Se beau doua-trei ceaiuri pe zi. Se poate face a infuzie mai concentrata din 20 g planta la 200 g apa, din care se iau 3 linguri pe zi. Extern, ajuta la cicatrizarea ranilor.
Troscotul intra in oompozitia ceaiului gastric.

Niciun comentariu: