Piersicile sunt fructe zemoase cu gust dulce, ce ajuta in hidratarea organismului datorita continutului ridicat de apa (peste 85%). Acestea reprezinta si o sursa importanta de vitamine si minerale.
Consumul a 3 – 4 piersici in fiecare dimineata ajuta la reglarea functiilor ficatului si a intestinelor, iar fibrele din aceste fructe sunt bine tolerate de sistemul digestiv, fiind recomandate si bebelusilor.
Piersicile au un continut ridicat de vitaminele A, C, E, B3 si B5, un singur fruct mediu, consumat cu tot cu coaja, acoperind trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C. Acestea mai contin fier, magneziu, iod, potasiu, fosfor si seleniu.
Printre efectele terapeutice ale piersicilor se numara: echilibrarea sistemului nervos, intarirea imunitatii organismului si stimularea secretiei sucurilor gastrice.
Piersica este un bun remediu natural impotriva cancerului si a unor afectiuni cardiovasculare datorita prezentei antioxidantilor ce mentin integritatea celulelor. De asemenea intarzie procesul de imbatranire si ajuta la pastrarea unui ten curat si stralucitor.
Daca sunt consumate cu tot cu coaja, cura cu piersici se recomanda pentru mentinerea alcalinitatii sangelui si stimularea functiilor digestive. Ceaiul preparat din frunze si flori de piersic are un efect antiseptic si contribuie la combaterea infectiilor.
Fiind sarace in calorii, piersicile pot fi consumate si de persoanele ce doresc sa slabeasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu